Netwerkbijeenkomst Zuiderwaterlinie – 8 november

De Zuiderwaterlinie is een unieke verdedigingslinie. Het bestaat uit een stelsel van aaneengesloten waterlinies met forten en schansen. Middels inundatie, het onder laten lopen van land, werd de vijand op afstand gehouden. Op de netwerkdag leren we meer over het verleden van de Zuiderwaterlinie. Maar ook de toekomst komt aan bod: Ontwerpen die voor de Design Challenge Henriëttewaard zijn gemaakt worden toegelicht. Neem uw regenjas en laarzen mee!

De Netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door WaterHeritage, Vereniging voor Waterstaatsgeschiedenis en Alliantie Zuiderwaterlinie.

 

Programma:
12.30: Inloop in het Vesting- en Watermuseum Kruithuis in Den Bosch met koffie/thee (locatie: Citadellaan 28 5211 XB ‘s-Hertogenbosch)


13.00: Introductie met:

  • Ernest de Groot, Lid DB en Loco Dijkgraaf van Waterschap Aa & Maas
  • Stef Koenis, coördinator onderzoek bij Alliantie Zuiderwaterlinie

 
13.25: Wandellezing (bij goed weer) met historicus Jos Cuijpers over de Citadel

14.30: Pauze en zelf tentoonstelling Watermuseum bekijken

15.00: Twee Presentaties Design Challenge Henriëttewaard met toelichting van Jacob Knegtel van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed

16.00: Pitches

16.30: Afsluiting en Borrel

Aanmelden tot 1 november

  • Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht.
  • Er is beperkte ruimte dus meldt u snel aan en neem regenjas en laarzen mee!

Locatie Het Vesting- en Watermuseum Kruithuis in Den Bosch is centraal gelegen en goed bereikbaar met OV (of Parkeergarage Arena). Adres: Citadellaan 28 5211 XB ‘s-Hertogenbosch